O tečaju


Letenje visoko nad pokraijno in odkrivanje novih prostranstev iz ptičje perspektive so sanje večine prosto letečih letalcev. Po opravljenem izpitu za jadralnega padalca se pridobivanje znanja in nabiranje izkušenj šele začne. Z našo pomočjo bo vaša pot pod oblake in do varnih in dolgih preletov mnogo lažja.


Tečaj opravlja Prevc Gašper. Še več informacij o tečaju, terminih, cenah, ... si lahko preberete na strani Paradais, paragliding activitis in Slovenia.

Kako poteka


Tečaj začnemo s predavanjem Kako napredovati v cross country letenju, kjer bomo spoznali kje in kako je možno tehnično in taktično napredovanje za uspešno xc letenje. Glede na vremenske razmere, znanje in izkušnje tečajnikov skupaj določimo skupinske in individualne cilje, ki jih skušamo doseči v 3 oz. 7 letalnih dneh tečaja. Skupaj se podamo v iskanje termičnih stebrov, odkrivanju novih terenov, učenje in izboljšanje našega tehničnega in taktičnega znanja. Po koncu letenja naš polet tudi s pomočjo programske opreme temeljito analiziramo in kasneje proslavimo uspeh.


Kje


Leteli bomo po različnih štartih v Sloveniji in v bližnji okolici, poudarek bo na ravninskem letenju. XC tečaj je tudi sestavni del naše ODPRAVE PO BALKANU!


Okvirni program


predavanje kako napredovati v "cross coutry" letenju
načrtovanje poleta
odločitve pred in med poletom
izobljšanje tehnike letenja na preletu in v termiki
taktika izkoriščanja termičnih dviganj za prelete
taktika preleta
analiza s pomočjo programa Seeyou
proslavljanje uspeha

Kaj vse vključuje tečaj


2 teoretično predavanje
Prevozi na vzletišča in pobiranje ( 4 dni)
Dnevna analiza (pred in po letenju)
Vodenje

SLO USA

Vremenske postaje

Ratitovec 031/712-306
Jamnik 031/861-082