GearForFly

Club members login

 USA    You Tube  Stenar trgovina  Krokar Condor liga logo

Končno!

Lani julija sem se začel ogrevat, da bi štartal iz Jošta. Sprintal sem si karto zračnega prometa, poiskal številko kontrole letenja na Brniku, a nikoli pravzaprav štartal. Nekaj časa sem preganjal Tomija, da bi šel zraven a na koncu tudi sam malce pozabil.

Vse do danes.
Po tem, ko sem za danes rezerviral dopust z namenom, da bi šel smučat mi je plane pokvaril "križ". Zjutraj me je tako matral, da mi na kraj pameti ni padlo, da bi šel še smučat. Odpravil sem se v pisarno in podelal vse kar sem imel. Ob desetih me kliče Miha, da se menda ne splača hodit na Primorsko. Na hitro me je prešinilo... Jošt! Nekaj pred eno se dobiva na pristanku oz ob vznožju Jošta in Mihova mami naju že pelje proti vrhu. Na vrhu prav prijetno pihlja, kar nama privleče nasmeh na ksiht in val navdušenja. Pokličem na Brnik, kjer neka punca naredi galamo, saj ne ve če sploh smo v CTRu. Reče mi naj letiiva proti zahodu, a ko se začudim in ji povem, da piha vzhodnik, punca za trenutek utihne. Izrabim šanso in rečem, da ne bova šla visoko in bova kmalu pristala. Ok, zmenjeno.  

Na štartu pa razgrnem padalo, namolzem in ga prinesem na vrh štarta. ?=#?!(??=", še bolj je strmo kot pa Malič! Za nameček pa še južni sneg. Padalo odložim na vrhu, ter se počasi začnem spuščat po zasneženem hribu, da bi napel štrike. Planinci, če bi se jim lahko tako reklo :) , mi primejo padalo in ga prijazno raztegnejo. Vmes se ene dvakrat po rit zapeljem, ko imam končno napete štrike. Počakam, da pihne in dvignem padalo. Ko se želim obrnit, mi spodrsne in ko metek se po rit zapeljem do poličke. Vmes Miha izrabi šanso in se spravi na štart. Lepo mu pihne, dvigne in odleti. Sam na hitro pregledam štrike in malce kolebam na štartu, saj nič ne piha. Vseeno počasi potegnem, pribremzam in odletim. Noro!

Ene trikrat mi vmes vario zapiska in zadnji balonček res še parkrat zamotam. Crkne, jaz se pa počasi odpeljem za Mihom v dolino. Pristaneva, najin prevoz pa je pri nama še preden se lotiva pospravljat.

Enkrat vas pridem/-va,/-mo  v Dražgoše obiskat direkt iz Jošta ;)

Comments   

 
#1 Miha Kavčič 2010-03-12 17:35
ja :) celih 10:34 sem letu :) hehe nabral pa 70m :) tale kucl mora pa delat ce ni snega :)
 
 
#2 Tomaž Eržen 2010-03-13 09:32
Ponavadi smo na Jošta hodili na večerno, če je bil JV. Poleti drži do teme. Smo pa že leteli tudi v Dražgoše in nazaj.
 
 
#3 Igor Eržen 2010-03-15 10:31
Že kar mal nostalgije. Iz Jošta po mojem nisem letu že vsaj 10 let+-. Mogoče, se pa enkrat res še spravim tja gor. Lepo
 

SLO USA

Vremenske postaje

Ratitovec 031/712-306
Jamnik 031/861-082