Abtenau (Austria) ? 5.Junij 2010. Končalo se je Evropsko prvenstvo jadralnih padalcev v preletih. Prvenstvo je močno krojilo vreme, tako je organizatorju v 14 dneh uspelo izpeljati le tri regularne discipline. Navkljub vsemu, pa gredo letos organizatorju številne pohvale, saj je upeljal, kar nekaj novosti, ki so požele veliko hvale, predvsem gre tukaj omeniti sprotno spremljanje tekmovanja preko Google Earth aplikacije.

Izpeljane so bile tri discipline v dolžini 51,5 km, 62 km in 134, 3 km, ki jih je na koncu najbolje odpeljal stari maček tega športa, Italijan Luca Donini. Na drugo mesto se je uvrstil domačin Schalber Alex pred Poljakom Luckos Rafalom. Sicer pa v konkurenci 143 pilotov iz večine Evropskih držav, niso zaostajali niti naši, tako se je najbolje, na odlično peto mesto, uvrstil Valič Aljaž (Niviuk), 12. mesto je osvojil Vidic Jurij, 24. Valič Urban (Niviuk), 39. Prevc Gašper (KJP Krokar, Mac Para) ter na 59. Primož Suša (Gin Gliders). Še bolje pa so se naši uvrstili v ekipnem delu, kjer so iz stopničk za pičli dve točki izrinili Francoze. Sicer pa so Evropski prvaki postali Italijani pred Avstrijci.

V ženski konkurenci pa tokrat žal, zaradi poškodbe pred samim prvenstvom, nismo imeli ženske predstavnice, med katerimi pa je tudi tokrat najviše stala Čehinja Petra Slivova, pred Eliso Houdry ( FRA) ter Kuhnová Renáta (Češka).

Obiskovalcev
69
Prispevki
252
Spletne povezave
1
Zadetki pogledov prispevkov
1198983

SLO USA

Vremenske postaje

Ratitovec 031/712-306
Jamnik 031/861-082