GearForFly

Club members login

 USA    You Tube  Stenar trgovina  Krokar Condor liga logo

photos by Igor Eržen

photos by Leonia Zajac

photos by Peter Kepes

photos by Perz Attila

photos by Pavel Iker

photos by France Megušar

photos by Antoni Buljan

13th Ratitovec Open 2013 gallery is now published.

Slikal: Vidic Primož

Slikal: Dean

Prizorišče prve dirke - PWC Snežinke v letu 2013 je pripadalo vzletnemu mestu Kovk. Menim, da je bila izbira dobra, kjub malce močnejšemu vetru, kot je bil sicer napovedan, a je bilo kljub temu letenje zanimivo in dovolj varno. Dirka (realne) dolžine 40,9 km je bila speljana sem ter tja po Kovku ter na Nanos, vendar zopet z točkami še malce dlje od grebena, kot smo to naredili na tasku 2. S tem je bila dirka še malce bolj začinjena ter omogočala bolj taktično letenje. Izmed 32 pilotov je ciljni cilinder ("popolnoma" ;) ) prečkalo 5 pilotov kar zopet pove, da tekma le ni bila tako enostavna. ... jah... sem slišal da so se eni trije zapičili v tla, na polnem gasu, tik pred ciljnim cilindrom ... ;)
Prvi trije v cilju:

  1. Tilen Ceglar - Ozone Enzo
  2. Primož Suša - Ozone Enzo
  3. Marko Novak - Ozone Enzo

Predzadnji dan v letu nam je vreme le postreglo z dobrim vremenom. Tekma na Kovku se je izkazala za dobro naložbo. Da pa ni bilo letenje le drgnjenje grebena smo obratne točke malce začinili in jih postavili malce dlje od grebena. Dirka je bila dolga nekaj čez 49km oz realnih 39,7km. Dirko je v cilju zaključilo 10 pilotov izmed 38 sodelujočih, kar pove da le ni bila disciplina tako enostavna.
Kljub temu da dirke ni zaključilo večina pilotov, so bili "vsi" tekmovalci z letenjem zadovoljni. OK... tu pa tam bi se mogoče našlo tudi kakšno razočaranje nad rezultatom? ampak žal, tako pač je ?

Prvi trije v cilju:

  1. Dušan Orož - Ozone Enzo
  2. Primož Suša - Ozone Enzo
  3. Marko Novak - Ozone Enzo

Evo, pa je za nami prva dirka zimske lige 2012/2013, ki smo jo poimenovali ?Snežinka 1?   ... "kooooončnooo! ;)
Zbralo se nas je 33 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Poljske. Glede na vremensko napoved, bi si lahko obetali kaj več, vendar se vreme ni odvijalo čisto po ?napisanem? scenariju, kar je botrovalo k temu, da je bila dirka bolj klasične narave, kar se mogoče za prvo dirko spodobi, poleg tega pa je vreme poskrbelo za težavnost dirke, ki je bila vse prej kot enostavna. Disciplina je bila dolga cca. 42km., oz. realnih 36,4km., ki nas je vodila sem ter tja po Lijaku do Nanosa in v ciljni dolet proti "Anji". Vreme pa je poskrbelo za raznolikost pogojev vsakih 30 min ;)
Prvi trije:

  1. Marko Novak (Ozone Enzo)
  2. Dušan Orož (Axis Mercury Sport)
  3. Miha Kavčič (Niviuk Icepeak 6)

Na letošnji Aero Expo smo se tudi tokrat odpravili, da vidimo, kaj je novega na sceni. Dogajalo se je veliko, veliko smo tudi videli, tukaj pa še nekaj slik za vas.

SLO USA

Vremenske postaje

Ratitovec 031/712-306
Jamnik 031/861-082